Pokorí Hore Váhom – dolu Váhom ďalší rekord? Obľúbené podujatie sa koná 1. mája

Klub slovenských turistov TJ Bezovec pozýva milovníkov cyklistiky na nenáročný výlet po zaujímavých miestach v piešťanskom regióne. Trasa vedie cez obce Ostrov, Podolie a Čachtice do Nového Mesta nad Váhom. Odtiaľ na Beckov a po Vážskej cyklomagistrále Nové Mesto nad Váhom – Horná Streda späť do Piešťan.

Na štart stále populárnejšieho cyklistického podujatia Hore Váhom – dolu Váhom sa 1. mája 2019 postavilo 179 ľudí všetkých vekových kategórií. Počasie im prialo a na nenáročnej trase videli hneď niekoľko zaujímavostí nášho regiónu.

Najmladší účastník sa narodil v roku 2011, ale výlet v sedačkách na bicykloch rodičov absolvovali aj mladšie deti. Najstarší cyklista mal 65 rokov.

Návštevnosť podujatia rastie každý rok. Ak bude 1. mája priaznivé počasie môžu organizátori očakávať ešte viac ľudí a prekonanie vlaňajšieho rekordu. Sviatočný deň totiž tentoraz pripadol na piatok.

Cyklisti sa stretnú na rohu Kláštorskej ulice a Žilinskej cesty (parkovisko pred Spojenou školou). Prezentácia začína o 8.00 h a štart je naplánovaný na 9.00 h.

Podujatie nájdete aj na Facebooku.

Text: Martin Palkovič Foto archív: Iveta Mucha Ondrášiková