Pod Havranom zvonili rolničky, 4. ročník behu pozná víťazov

Šprintovať z Červenej veže na Havran v chladnom počasí sa tentoraz odvážili štyridesiatky bežcov. Predvianočný Rolničkový beh bol opäť takmer bez snehu, ale tradične príjemná atmosféra mu ani tentoraz nechýbala.

Približne 6 kilometrov dlhú trasu s prevýšením 250 metrov najrýchlejšie absolvoval Marek Štefanka zo Šípkového, s časom 27 minút a 41 sekúnd. O minútu neskôr do cieľa dobehol úspešný piešťanský triatlonista Tedeáš Drahovský a bronzovú priečku obsadil Lukáš Pavlíček z klubu Achilles Handlová.

Medzi ženami bola najrýchlejšia Jana Úradníková (Družba Piešťany) s časom 30 minút a 13 sekúnd. Katarína Drahovská (ŠBR Piešťany) stratila na víťazku necelú minútu a tretia dobehla do cieľa Elena Svitková z Vrbového.

Najrýchlejším mužom nad 40 rokov Pavol Kováľ Triatlon Team Trnava s časom 28 minút a 29 sekúnd. Iba trinásť sekúnd naňho stratil Ervín Páleník z Trenčína a bronz v tejto kategórii získal Peter Szabo z Trenčianskej Teplej.

Kompletné výsledky nájdete na tejto adrese.

Už v piatok 30. decembra si bežci zmerajú sily na 51. ročníku Silvestrovského behu. Štart je o 15.15 h na Kolonádovom moste.

Text: Martin Palkovič Foto: Eva Rohoňová