Účastníci Silvestrovského behu sa okúpu na Eve

Záver roka bude patriť v Piešťanoch tradičnému športovému podujatiu – Silvestrovskému behu medzi mostami, ktorý organizuje Družba Piešťany a spoločnosť Snowca. Minulý rok sa na štarte predstavilo takmer 300 bežcov.

Tento rok sa populárny beh okolo Kolonádového a Krajinského mosta bude konať 30. decembra. Trasu 51. ročníka si bude možné vybrať. Beh je populárny aj pre možnosť účasti tých najmenších.

Trasa 150 metrov je určená pre detičky. Žiaci a žiačky budú behať 1 250 metrov, ženy 2 500 metrov, muži od 40 rokov 5000 metrov a hlavná mužská kategória do 40 rokov 10000 metrov. Súčasťou Silvestrovského behu bude aj Furmanský beh, ktorého sa môže zúčastniť naozaj každý. Dĺžka Furmanského behu je polovičná – 5 kilometrov.

Registrácia už je už spustená: http://registrace.sportsoft.cz/main.aspx?e=946&lng=sk

Účastníci môžu vyhrať v tombole hodnotné ceny, ale aj finančné prémie vo výške 100 eur za prekonanie rekordu na päť a desať kilometrovej trati. Prvou cenou sú hodinky s GPS.

Deti, žiaci a žiačky majú štartovné zdarma. Ostatní bežci pri platbe vopred zvýhodnené štartovné za 7 eur, na mieste za 10 eur. V cene je zahrnuté malé občerstvenie – čaj a iontový nápoj, sladká tyčinka a bezplatný vstup do malého termálneho bazéna na kúpalisku Eva po pretekoch.

Text: Janka Štefečková-Beňačková