Po Piešťanoch sa prechádzala zebra

Zviera ušlo z novej mini zoo v južnej časti Piešťan. V stredu podvečer chvíľu brzdilo dopravu na Bratislavskej ceste pri čerpacej stanici a potom vzbudilo záujem obyvateľov Sídliska Adam Trajan.

Zebra je typickým obyvateľom savany, voľne sa pohybovať po meste ju hocikedy nevidíte. Preto práve útek tohto zvieraťa zaujal pozornosť mnohých Piešťancov a následne aj užívateľov sociálnych sietí.

Čierno-biely príbuzný koňa ušiel z mini zoo, ktorú tento rok otvorili pri vodnej nádrži Sĺňava.

Podľa záberov, ktoré nám poslali čitatelia, prešla zebra na Sídlisko Adam Trajan cez frekventovanú Bratislavskú cestu z parčíku Malá vrbina. Hodnú chvíľu sa pohybovala po vnútroblokoch sídliska, ľudia si ju vďaka tomu mohli zblízka fotiť.

Privolaní hasiči a mestskí policajti ju potom aj vďaka obyvateľom sídliska pomohli pracovníkom mini zoo uspať a previezť do bezpečia. Od nahlásenia po ukončenie akcie uplynula podľa informácií z mestskej polície necelá hodina.

„Dňa 12. augusta 2020 boli hasiči krátko po 19.30 hod. privolaní na sídlisko A. Trajana v Piešťanoch na asistenciu pri odchyte zebry, ktorá pobehovala po okolí. Hasiči v spolupráci s Mestskou políciou prehľadali okolie sídliska. Zebru sa aj s pomocou občanov podarilo nájsť medzi bytovkami. Aby nedošlo k ohrozeniu účastníkov cestnej premávky a k zraneniu zvieraťa, prítomní veterinár zebru uspal a následne bola naložená na pristavené vozidlo a odovzdaná majiteľovi,“ informovalo o priebehu udalosti Prezídium Hasičského a záchranného zboru cez facebook.

 

Aktuálne z Piešťan: Po Sídlisku Adam Trajan sa prechádza zebra

Uverejnil používateľ zpiešťan.sk Streda 12. augusta 2020

Dnes na sídlisku A.Trajan..

Uverejnil používateľ Pavol Rybárik Streda 12. augusta 2020

Rozhodnutie v Piešťanoch (Ida/Jozef)

Uverejnil používateľ Zomri Streda 12. augusta 2020

 

Text: Martin Palkovič Foto: Silvia Korvínová Bušová