Plaváreň má stáť tesne pri štadióne, okolo chcú discgolf

Ak sa investor a samospráva dohodnú, pri futbalovom štadióne vyrastie bazén za 2,5 mil. eur. O uzatvorení zmluvy by mali poslanci rozhodnúť už o mesiac. Šéf klubu Spoločne pre Piešťany (SPP) včera informoval o zámere postaviť aj discgolfové ihrisko.

Tomáš Hudocovič prezentoval tento projekt na stretnutí dobrovoľníkov v komunitnom centre ŽiWell. Nová plaváreň má stáť v tesnej blízkosti existujúceho parkoviska, zelená plocha v priamom dotyku s mestským parkom preto zostane voľná. SPP tam chce už v najbližších mesiacoch vybudovať discgolfové ihrisko.

O tento netradičný šport prejavili Piešťanci záujem vlani, keď boli pri Dome umenia dočasne umiestnené špeciálne discgolfové koše. Po rozhovore s odborníkom na tento šport sa rozhodli takéto ihrisko postaviť pri futbalovom štadióne. Tento pozemok patrí samospráve.

Tomáš Hudcovič preto verí, že získa podporu vedenia radnice a čoskoro sa uskutočnia brigády, ktorých cieľom bude úprava a vyčistenie celého priestoru. Ten je aktuálne zarastený náletovými drevinami a nachádzajú sa tam aj drobné skládky.

Zmluvu medzi samosprávou a investorom novej plavárne majú poslanci prerokovať 7. apríla. V prípade nájdenia dohody, bude výstavba trvať najmenej dva roky. Predbežný rozpočet projektu je 2,5 mil. eur. Mesto by malo prispieť pozemkom, o finančné prostriedky na samotnú výstavbu sa má postarať súkromná spoločnosť. Bazén bude mať 6 dráh s hĺbkou od 1,2 do 1,6 m. Súčasťou plavárne bude wellness a bistro.

Text: Martin Palkovič Foto: Facebook/spolocneprepiestany