Piešťany podľahli so cťou Košiciam. Havranov posilní Godla


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
1
Inzercia

Zápas 39. kola Tipsport extraligy medzi Piešťanmi a Košicami skončil podľa papierových predpokladov a hostia si odvážajú všetky tri body po tesnej výhre 3:4 (1:2,1:1,1:1). Súboj, ktorý sledovalo 841 divákov nebol jednoznačnou záležitosťou a domáci konečne svojim priaznivcom ukázali príjemnejšiu a hlavne hokejovejšiu tvár svojej hry.

Počas väčšiny zápasu boli s chuťou hrajúci Piešťanci vyrovnaným partnerom lídra a v závere mali hostia pri piešťanskom obliehaní brány hodný kus šťastia. Košice svojou hrou sklamali. Rozhodujúcim faktorom úspechu hostí bola prítomnosť hokejových osobností typu Jenčíka, Spilára či Lapšanského, ktorí „tvrdili muziku“ stretnutia a svojou hrou patrili k nadpriemeru.

Najhorúcejšou správou diania v piešťanskom hokejovom klube je príchod bronzovej dvojice hráčov úspešnej reprezentácie Slovenska do 20 rokov Denisa Godlu a Samuela Petráša. Obaja reprezentanti prichádzajú zo Slovanu Bratislava na striedavý štart a obaja by podľa vedenia ŠHK 37 Piešťany mali nastúpil v žlto-modrom drese už túto nedeľu na ľade Banskej Bystrice. Piešťany tak po vzore iných extraligových klubov dávajú šancu úspešnej hokejovej mladi.

Piešťany v zápase s Košicami opäť doplatili na detinské chyby v obrane. Rozhodujúcim faktorom stretnutia bola druhá polovica prvej tretiny. Hlavne situácia zo 17. minúty a prienik obrancu Jánošíka do tretiny havranov bola učebnicovým príkladom fatálnych zlyhaní defenzívy v zápasoch. Hráči Piešťan napriek tomu svojich priaznivcov veľmi príjemne prekvapili. Dôkazom bola druhá časť hry a veľké množstvo kvalitne vypracovaných ofenzívnych atakov brány lídra, kde sa dá hovoriť o smole v zakončení.

Rovnako na pohľad príjemná húževnatosť v závere zápasu, ktorá si následne vyslúžila pochvalu od lodivoda Piešťancov Lea Gudasa, ktorý na tlačovej konferencii konštatoval: „Ukázali sme vôľu, zápasu by svedčila remíza, naša práca na ľade sa zlepšila oproti minulým zápasom.“

Zápas začal nátlakovou hrou hostí, prvý sa však tešili domáci. Autorom vedúceho gólu bol jeden z najlepších na ľade odchovanec piešťanského hokeja Ján Románek, ktorý už v 2. minúte využil dieru v majstrovskej obrane Košíc, prešprintoval obrancu a s kľudom angličana zavesil pod brvno brankára Hyláka. Piešťanom dal gól vietor do plachát a do vyrovnania súperom z Košíc bola hra vyrovnaná. Zvýšený tlak hostí priniesol ovocie v 11. minúte, kedy strela od modrej a následný teč Jenčíka vystavili Šúreka v bráne Piešťan do role štatistu.

Piešťancom gól opäť podlomil nohy a začalo sa trápenie z minulých zápasov znásobené o fatálne chyby. V 14. minúte pri presilovke domácich vyrobil brankár Šúrek s obrancom Kotaškom školácku chybu vo vzájomnej zrážke, ktorú nedokázal využiť Košičan Sojčík. Trest za slabú hru v druhej polovici prvej tretiny prišiel v 17. minúte. Lavý obranca Jánošík si spravil z piešťanského obrancu Raisa kužeľ a jeho presná prihrávka našla pripraveného Jenčíka otočiť výsledok v prospech Košíc.

Do druhej časti hry prišli na ľad podstatne iné Piešťany. Prekvapili tým nielen svojich priaznivcov, ktorí po vzore minulých zápasov očakávali jednoznačnejší priebeh s navyšovaním skóre v prospech hostí, ale hlavne lídra extraligy. Húževnatá hra domácich bohužiaľ nebola ocenená viacerými gólovými úspechmi, ujala sa len situácia z 22. minúty, kedy v prečíslení Románek – Pašek prišla oku lahodiaca prihrávka Románka na v druhej vlne nabiehajúceho Kutálka, tvrdá rana od modrej čiary a krásny gól, ktorým Piešťany vyrovnali na 2:2. Naopak, celotretinovú aktivitu domácich „využili“ hostia v 38. minúte na tretí gól, ktorým Lapšanský opäť naklonil misky váh na stranu hostí.

Piešťancov nezlomila ani situácia z 48. minúty, kedy hostia poisťovali svoj náskok štvrtým gólom. Sympatická hra domácich so snahou rozvlnila sieť hostí v 54. minúte, kedy nahodenie Škadru od modrej tečoval do brány počas zápasu opäť neviditeľný Holovič a dodal záveru stretnutia potrebný náboj. Bohužiaľ v závere nebol na čepeliach domácich dostatočný kľud na strelenie vyrovnávajúceho gólu.

Po 39. kole zostávajú piešťanskí havrani v ôsmej priečke, opäť však menším náskokom na prenasledovateľov. (Žilina -5, Skalica -7 bodov) V nedeľu sa Piešťany predstavia na ľade Banskej Bystrice a v piatok, 16. januára čaká Piešťancov zápas pravdy so Skalicou, ktorý sa začína o 18.00 h.

Text: Rasťo Gavora Foto: Laco Duračka

Inzercia