Piešťany majú kontajnery na batérie a drobný elektroodpad

Piešťany sú piatym mestom, kde boli počas apríla rozmiestnené červeno – biele kontajnery určené na zber drobného elektronického odpadu. V rôznych častiach mesta je ich spolu jedenásť. Ľuďom poskytujú možnosť odovzdať akumulátory, batérie a spotrebiče (fény, mixéry, telefóny), ktoré nepatria do komunálneho odpadu.

Sieť červeno – bielych kontajnerov na Slovensku buduje organizácia zodpovednosti výrobcov ASEKOL SK od roku 2016. Za viac, ako rok fungovania sa prostredníctvom tohto systému vyzbieralo takmer 10 ton drobného elektoodpadu.

Doterajšie skúsenosti s fungovaním červeno – bielych kontajnerov sú veľmi pozitívne, poukazujú na to i referencie z miest, kde sa používajú.

Od novembra 2016 je medzi nimi aj neďaleký Hlohovec, kde majú deväť takýchto kontajnerov. „V meste sú prevádzkované 2 zberné dvory a tieto kontajnery doplnili sieť kontajnerov určených na triedený zber odpadov z obalov a starého šatstva,“ uviedla Dagmar Petrovská, vedúca odboru životného prostredia, MsÚ Hlohovec.

Do červeno – bielych kontajnerov môžu ľudia hádzať staré batérie a akumulátory, telefóny, elektrické hračky, tlačiarne, kalkulačky, herné konzoly, fotoaparáty alebo videokamery.

Do týchto nádob nepatria monitory, televízory, žiarivky, výbojky. Tie treba odovzdať v Zbernom stredisku na Ulici Pod Párovcami.

Kontajnery sú na týchto miestach:

– Kocurice, Dudvážska ulica pri stanovišti zberných nádob

– Ulica N. Teslu 7, stanovište zberných nádob pri bytovom dome

– Ulica A. Trajana 25, stanovište zberných nádob pri bytovom dome

– Sídlisko JUH, Javorová ulica 28, stanovište zberných nádob pri bytovom dome

– Ružová ulica, stanovište zberných nádob za potravinami Jednota

– Vážska ulica 29, stanovište zberných nádob pri bytovom dome

– Teplická ulica 27/104, stanovište zberných nádob pri bytovom dome

– Staničná ulica 4, stanovište zberných nádob pri materskej škole

– Ulica A. Hlinku 58/81, stanovište zberných nádob pri bytovom dome

– Vodárenská ulica, stanovište pri kotolni

Zdroj: Tlačová správa/ASEKOL SK