Piešťanský projekt swapnito je vo finále Social Impact Award

Zahlasuj za swapnito, ktoré sa dostalo do finále súťaže sociálnych projektov SIA. Swapnito zorganizovalo niekoľko výmien oblečenia, rastlín a kníh v ARTE či na Nádvorí v Trnave. Podporiť ich môžeš hlasovaním na tejto stránke do 26. 09. 23.59 hodiny.

Martina, Adriána a Christopher, ktorí stoja za swapnito vďaka mentorke Simone Hlaváčovej
(@baterkaren_trnava) a expertných stretnutí od SIA stabilizovali a priniesli formát pravidelných swapov do Piešťan, mesta swapov (snov). Otvorili spoluprácu s upcyclistami, ktorí vytvárajú z nepotrebného materiálu (odpadu), opäť použiteľné výrobky.

Ak si premeškal/a augustový swap oblečenia, už 22. októbra sa môžete tešiť na ďalší. Spoznáš šikovných ľudí v regióne ako Empatické odznaky (@do.oci) alebo Kristiána z @goldcustums, ktorý ti môže vylepšiť tvoje topánky.

Čo je SIA?

Social Impact Award (SIA) je medzinárodný vzdelávací a inkubačný program, určený pre mladých sociálnych inovátorov a inovátorky do 30 rokov, ktorí chcú prispieť k pozitívnej spoločenskej zmene. Vďaka programu získajú účastníci príležitosť vzdelávať sa a načerpať skúsenosti potrebné na zrealizovanie svojho inovatívneho nápadu.

Menej je viac, a už teraz sa tešia na vás na ďalšom swape oblečenia v ARTA Piešťany. Sleduj ich sociálne siete, a podporiť ich môžeš hlasovaním na Social Impact Award.

swapnito, je organizácia založená 3 vysokoškolákmi, ktorí zdieľajú vášeň o komunitnejšie a zodpovednejšie Piešťany. Dostali sa do finále súťaže Social Impact Award, vďaka ktorej zlepšujú svoje aktivity. “Vytvárame eventy pre občanov, s myšlienkou spoločného spolupodielania sa na zníženie našej stopy na životnom prostredí. Organizujeme výmeny rastlín, kníh a oblečenia, s doprovodným program, ktorého cieľom je edukovať účastníkov,” hovorí Chris, jeden z organizátorov.