Hlasuj za študentský projekt swapnito v súťaži o grant od Trnavského samosprávneho kraja

Vďaka obyvateľom Piešťan a okoliu má zmysel organizovať komunitno-ekologické podujatia, ako nám už mnohí z vás povedali. Počas roku 2023 swapnito plánuje zorganizovať minimálne 6 udalostí s pomocou dobrovoľníckeho tímu o veľkosti 20 ľudí na ktorého organizáciu potrebuje v roku 2023 rozpočet približne 7500€. Z týchto 7500€ má možnosť získať až 4760€ z Participatívneho rozpočtu Trnasvkého samosprávneho kraja.

Hlasovanie prebieha od 16.12.2022 do 9.1.2023, a zahlasovať môžeš až za 3 projekty z celého kraja.

Ako hlasovať?
hlasuje sa na https://tvorimekraj.trnava-vuc.sk/, cez tvoje telefónne číslo a potvrdzovaciu sms (bezplatne)
hlasuje sa minimálne za 3 projekty z celého kraja, (a budeme radi, ak to bude swapnito), ale taktiež môžeš podporiť projekty iných okresov
hlasuje sa do 9.1.2023 (a konkurencia je silná)

swapnito už doteraz zorganizovalo až 10 výmien oblečenia, rastlín a kníh s priemernou účasťou až 200 ľudí. Dalo príležitosť už 3 upcyclistom (hand made výrobcom) šíriť povedomie o ich práci na swape. Ak ťa zaujíma, ako vyzerá takáto výmena oblečenia, pozri si náš blog.

Čo je to swapnito?
swapnito, je organizácia založená 3 vysokoškolákmi, ktorí zdieľajú vášeň o komunitnejšie a zodpovednejšie Piešťany. S projektom sa dostali do finále inkubátoru Social Impact Award Slovensko, vďaka ktorému vylepšili svoj sociálne-podnikateľský zámer. “Organizujeme výmeny rastlín, kníh a oblečenia, s doprovodným program, ktorého cieľom je ukázať nám, spoločnosti , ako používať udržateľné metódy žitia a bytia”, hovorí Adriána Tibenská, jedna z organizátorov.

Čo je to Participatívny rozpočet TTSK?
Trnavský samosprávny kraj dáva aj v tomto roku možnosť aktívne rozhodovať prostredníctvom participatívneho rozpočtu o časti verejných financií.
Participatívny rozpočet dáva príležitosť realizovať sa rôznorodým projektom v okresoch
TTSK. V roku 2023 to budú najmä projekty, ktoré sa zameriavajú na nižšie uvedené oblasti:
● Udržateľnosť
● Dopad projektu na životné prostredie
● Inkluzívnosť
● Originalita/inovatívnosť
● Komunitný rozmer
● Edukatívny charakter – osveta
Trnavský samosprávny kraj nám dáva ako občanom moc niečo zmeniť. A práve tvojim hlasom (až do 9 januára) máš šancu zmeniť život realizátorov niektorého z projektov a taktiež život ľudí, ktorí budú úžívať výhody daného projektu.

Nepremárni príležitosť rozhodnúť!

Zdroj: Tlačová správa – swapnito