Piešťanskí atléti sú majstrami Slovenska v štafetovom behu

Osem športovcov z TJ Družba Piešťany úspešne reprezentovalo svoj klub a mesto na celoslovenskom šampionáte, ktorý sa počas uplynulého víkendu (28. a 29. septembra 2021) konal v Trnave.

Hneď v prvý deň pretekov sa stali majstrami Slovenska v behu na 4×60 metrov členovia piešťanskej štafety Samko Krepop, Erik Ranostaj, Matúš Kubala a Richar Haberern, ktorý dobehol pre zlaté medaily s veľkým náskokom a v osobnom rekorde.

Eliška Drahovská bola jednou z favoritiek behu na 2 000 metrov, ale zdravotné problémy jej nedovolili pretekať naplno a preto obsadila nepopulárne 4. miesto. Preto bola oslabená aj štafeta dievčat v zložení Zorka Krupová, Eliška Drahovská, Andrea Ciklaminiová a Peťa Baláková. Reprezentantky TJ Družba Piešťany napokon obsadili 6. miesto.

Ešte stále mladšia žiačka Zorka Krupová sa prebojovala do finále v disciplíne skok do diaľky a skončila siedma s osobný rekordom.

Najúspešnejším piešťanským atlétom bol Matúš Kubala, ktorý získal bronzovú medialu v skoku do diaľky a v behu na 800 metrov obsadil 5. miesto.

V tej istej disciplíne bola Andrea Ciklaminiová ôsma. Pre nedovolenú rýchlosť vetra boli zmarené osobné rekordy Richarda Habererna, Eirka Ranostaja a Zorky Krupovej v behu na 150 metrov.

Dúfame, že so začiatkom výstavby atletickej dráhy sa budú naše výkony stále zlepšovať.

Text: Annamária Halmová