Piešťanské koleso v Bratislave prestriekali, už ich majú policajti

Prevádzkovateľ zdieľaných bicyklov zaznamenal prvú krádež. Z areálu festivalu Grape odviezli pracovníci cateringovej spoločnosti bicykel č. 7 do hlavného mesta a amatérsky ho prestriekali na oranžovo.

„Necháme ho oranžový pre výstrahu iným, alebo mu vrátime modrú?“ pýta sa spoločnosť Magna Energia, ktorá prevádzkuje prvý piešťanský bikesharing na sociálnej sieti.

Bicykel číslo 7 podľa zverejnených informácií našli v Bratislave. „Bol v areáli letiska, kde po festivale zostal tak trochu utajený. Po príchode do Bratislavy ho „únoscovia“ sprejom prestriekali na oranžovo,“ informovalo Piešťanské užitočné koleso.

Aktuálne je na policajnej stanici na Vajnorskej ceste. „Samozrejme aj s páchateľmi, inak pracovníkmi cateringovej spoločnosti pôsobiacej v Piešťanoch počas festivalu,“ informoval prevádzkovateľ a poďakoval mužovi, ktorý pomohol bicykel nájsť.

Zdieľané bicykle sprístupnila spoločnosť Magna Energia v Piešťanoch 1. augusta. Sú sledované pomocou GPS a až dodnes sa nestalo, že by niekto bicykel ukradol.


Podľa pravidiel naivného bikesharingu Piešťanské užitočné koleso by mal každý využívať požičaný bicykel najviac dve hodiny a potom ho vrátiť do jedného zo šiestich stojanov. Stojany sú umiestnené na týchto stanoviskách:

1.) Fontána pri železničnej a autobusovej stanici

2.) Kolonáda

3.) tržnica na Nálepkovej ulici

4.) Krajinská cesta – nákupné centrum sídliska Juh

5.) Lodenica

6.) Magna Gallery na Teplickej ulici


Text: Martin Palkovič Foto: Piešťanské užitočné koleso