Piešťanské deti sa už tešia zo Žihadielka

Na Vážskej ulici otvorili detské ihrisko, ktoré Piešťany vyhrali v hlasovacej súťaži spoločnosti Lidl.

Pásku na Žihadielku, ktoré sa nachádza neďaleko Krajinského mosta, prestrihli v sobotu 18. augusta 2017 samotné deti za pomoci primátora a zástupcu spoločnosti Lidl Slovenská republika.

Piešťany sú celkovo 18. mestom, v ktorom sa nachádza ihrisko Žihadielko, do konca leta sa ich počet zaokrúhli na dvadsať.

„Súdržnosť Piešťancov priniesla jedno z 10 ihrísk aj do kúpeľného mesta. Nové detské ihrisko Žihadielko je v centre mesta, v blízkosti rieky Váh na Vážskej ulici. Veríme, že sa stane vyhľadávaným miestom stretávania sa rodín, miestom nových kamarátstiev,“ povedal Miloš Tamajka, primátor Piešťan.

„Piešťany nazbierali  viac ako 84-tisíc hlasov a zvíťazili vo svojej kategórii.Obyvatelia prejavili naozaj veľkú snahu a motiváciu urobiť niečo pre seba, pre svoje mesto. Veľmi nás to teší, pretože týmto projektom chceme prispieť k tomu, aby deti mohli svoj voľný čas tráviť zmysluplne a urobili aj niečo pre svoje zdravie,“ doplnil Miloš Kajan , vedúci podpory predaja spoločnosti Lidl Slovenská republika.

V rámci slávnostného otvorenia bol pripravený zaujímavý celodenný program. Na malých návštevníkov čakalo mnoho zaujímavých atrakcií vrátane vystúpení obľúbených Trpaslíkov z RTVS.

Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách.

Text: Tlačová správa/Lidl