Pedagógovia piešťanského gymnázia sa vzdelávali aj počas letných prázdnin

Vďaka grantového programu Zdravá duša školy Nadácie Orange prinieslo občianske združenie EduCoach sériu workshopov a koučovací prístup 8 pedagógom z Gymnázium Pierra de Coubertina v Piešťanoch.

V projekte Buď sám sebe koučom – zmeň perspektívu na to, čo robíš každý deň sa OZ EduCoach zameralo na zmenu postoja pedagóga v stresových a konfliktných situáciách, čím pomohlo pedagógom zlepšiť duševné zdravie a psychickú pohodu. Na workshopoch si vyskúšali rôzne techniky, ako zvládať stres, ako komunikovať nenásilne, ako osviežiť vyučovanie pomocou koučovacích techník a ako zlepšiť vzájomnú komunikáciu.

„Oceňujeme, ako sa pedagógovia pozitívne postavili k vzdelávaniu v téme duševného zdravia. Sami cítia, že do vzdelávania môžu vniesť len toľko pohody, koľko jej sami zažívajú. A nám sa podarilo vďaka tomuto projektu povzbudiť ich k tomu, že sa dá na situácie, ktoré zažívajú, pozerať aj inak,“ povedala o projekte spoluzakladateľka OZ EduCoach a jedna z lektoriek Miroslava Tomašovičová. Riaditeľ gymnázia, Mgr. Radim Urban, vidí veľký zmysel v neustálom zlepšovaní komunikácie a iných zručností ktoré učitelia potrebujú a využívajú pri výkone svojej práce a povedal „Podobné iniciatívy sú na našej škole vždy vítané a usilujeme sa im vytvárať čo najvhodnejšie podmienky.“

Pedagógovia sú odhodlaní skúšať nadobudnuté vedomosti v praxi a oceňujú oduševnenosť lektoriek, praktické ukážky na workshopoch ako aj individuálnu podporu počas trvania projektu.

EduCoach je komunita certifikovaných koučov s vášňou pre prácu s mládežou a pedagógmi, pretože koučing je silný nástroj individuálneho rozvoja jedinca, ktorý funguje nie len v biznise, ale aj v školstve. Koučovanie uvoľňuje potenciál človeka a umožňuje mu tak maximalizovať jeho výkon. Skôr ako by niečo učilo, pomáha učiť sa. EduCoach ponúka individuálny profesionálny koučing na pôde slovenských škôl pedagógom a študentom a zároveň poskytuje aj vzdelávanie osobnostného rozvoja pomocou koučovacieho prístupu.

Viac informácií o projekte sa dozviete na educoach.sk.

Zdroj: Tlačová správa –  EduCoach