AKTUALIZOVANÉ: Pátranie vo Váhu zatiaľ bezvýsledné

Telo, ktoré videl svedok na hladine medzi Kolonádovým a Krajinským mostom záchranári zatiaľ nenašli. Do pátrania sa zapojila aj polícia, aktuálne prehľadáva rieku Váh potápač.

Telo neznámej osoby nahlásili piešťanským hasičom dnes pred 11.30 h. Podľa našich informácií doteraz nie je známe, či nešlo o planý poplach. Do pátrania bola nasadených asi dvadsať ľudí, tých však neskôr stiahli. Okolo 14.00 h už vody Váhu pri Krajinskom moste prehľadával iba jeden potápač z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Trenčín. Dvaja kolegovia ho istili z člna.

DOPLNENÉ 22. apríla o 16.30 h: „Dnes krátko po 11.00 h bola ohlásená osoba na vodnej hladine vo vodnom toku Váh v Piešťanoch (približne na úseku vodného toku medzi Krajinským a Kolonádovým mostom). Pátranie po nezvestnej osobe stále trvá, žiaľ osobu sa doposiaľ nepodarilo nájsť. Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Piešťan a Hlohovca, na mieste zasahuje tiež potápačská skupina Hasičského a záchranného zboru z Trenčína,“ uviedol hovorca hasičov Tomáš Bílik.

DOPLNENÉ 23. apríla o 14.45 h: „Včerajšie pátranie po nezvestnej osobe, ktorú svedkovia videli na vodnej hladine vodného toku Váh v Piešťanoch, bolo negatívne. Zasahujúca potápačská skupina HaZZ zaistila odev, ktorý pravdepodobne patri hľadanej osobe,“ uviedol dnes Tomáš Bílik.

„Polícia prijala oznámenie od muža, že chce skočiť do rieky Váh. Na základe toho bola včera vykonaná pátracia akcia. Medzičasom sa podarilo zistiť a prostredníctvom príbuzných potvrdiť nezvestnosť 27-ročného muža z Piešťan. Pátranie po ňom pokračuje aj dnes,“ dodala hovorkyňa polície Martina Kredatusová.

Text a foto: Martin Palkovič