Park foto sa pokúsi prekonať vlaňajší rekord

Najväčšia slovenská výstava fotografií pod holým nebol sa v mestskom parku uskutoční 21. septembra a spolu s Kvetinovým korzom je súčasťou neoficiálneho ukončenia letnej kúpeľnej sezóny v Piešťanoch.

Novinkou prechádzajúceho ročníka Park foto Piešťany bolo úsilie získať zápis v slovenskej knihe rekordov a to za Najvyšší počet fotografií vystavených pod holým nebom na Slovensku. Organizátori z Piešťanského fotoklubu si nastavili latku veľmi vysoko, vystavených bolo 1 275 fotografií. Tento rok chcú toto číslo prekonať.

Vystavovať môže každý. Stačí si priniesť fotografie akéhokoľvek formátu i adjustácie, farebné, či čiernobiele.

„Potrebné sú pomôcky na zavesenie fotografií (štipce, spony, háčiky, špagáty, gumičky a pod.). Odporúčame zobrať si so sebou niečo na sedenie, občerstvenie pre seba i okoloidúcich. dobrá nálada je povinnou výbavou,“ informovali organizátori.

Vystavujúci fotografi si svoje diela inštalujú sami na vopred pripravenú sieť o šírke 120 cm, natiahnutú medzi stromami v aleji mestského parku. Inštalovať možno aj na lavičky, vlastné stojany, rebríky a pod. Kreativite pri inštalovaní sa medze nekladú.

Odborná porota vyhodnotí tri najlepšie kolekcie fotografií. Pri účastí detí bude vyhodnotená detská kategória osobitne. Cena Victoria Regia bude udelená za najlepšiu fotografiu kvetín, podľa hodnotenia zástupcov Strednej záhradníckej školy Piešťany, usporiadateľa Kvetinového korza.

Park foto Piešťany začína 21. septembra o 9.00 h v mestskom parku pri Kursalone. Podrobný program nájdete na tejto adrese.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: Piešťanský fotoklub