Park Foto na Kolonádovom moste pozná víťazov

Počasie tento rok nedovolilo, aby sa podujatie uskutočnilo na tradičnom mieste – v mestskom parku, ale Kolonádový most bol adekvátnou náhradou. Na Park Foto 2017 prišlo podobne veľa vystavujúcich ako v minulých rokoch.

Kvôli nepriaznivej predpovedi počasia sa organizátori rozhodli Park Foto 2017 presunúť. Vystavujúci aj návštevníci podujatia ich rozhodnutie ocenili. Predpoveď meteorológom totiž vyšla a pršalo takmer celý deň.

„Prišiel až neočakávaný počet účastníkov, vyše 50 ľudí, medzi nimi aj hostia z nášho partnerského mesta Hajdúnánás. Nakoniec to riešenie na Kolonádovom moste bolo postačujúce, aby mohli zavesiť všetky fotografie a prežiť ten deň v relatívnom komforte,“ hodnotí podujatie predseda Piešťanského fotoklubu Juraj Mráz. Na úrovni bola podľa jeho slov aj kvalita fotografií.

Trojčlenná porota vyberala víťazov v kategórii deti a dospelí. Medzi mladšími fotografmi zvíťazila Katarína Špániková. Na druhom mieste bola Nikola Hrutková a na treťom Viktória Dimitrovová.

V kategórii dospelých získal prvú cenu Piešťanec Wael Massalkhi. Na druhom mieste skončil Milan Marônek z Trnavy a tretí je Peter Ferencz z Piešťan.

Ceny verejnosti – teda najviac štipcov od návštevníkov výstavy dostali Juraj Mráz, Vojtech Hornák a Peter Ferencz.

Text a foto: Martin Palkovič