Otvorili srdcia a darovali knihy, potešili tým malých čitateľov

Desiatky kníh si od členiek Medzinárodného klubu žien v Piešťanoch prevzali deti z piešťanských škôl. Kúpili im ich anonymní darcovia v troch tunajších kníhkupectvách. Pri tejto príležitosti odovzdali aj výťažok z Vianočného bazáru, ktorý bol tentoraz rekordný.

Cieľom predvianočnej akcia s názvom Otvor srdce, daruj knihu je plniť sny a rozvíjať u detí vzťah k čítaniu. Členky Medzinárodného klubu žien v Piešťanoch (PIWC) ju organizujú každoročne. Oslovia učiteľky zo základných škôl, aby vybrali žiakov, ktorí inklinujú k čítaniu. Práve im potom môžu v piešťanských kníhkupectvách zákazníci kúpiť presne tie knihy, ktoré si želali.

Odovzdávanie kníh prebehlo 18. decembra v Piešťanskom informačnom centre. Okrem kníh dostali deti aj plyšové hračky. „Akcie je každý rok veľmi úspešná. Tentoraz sme obdarovali vyše päťdesiat detí,“ povedala prezidentka PIWC Magdaléna Cebecauerová.

Medzinárodný klub žien taktiež každoročne organizuje Vianočný bazár. Výťažok z neho vždy jeho členky darujú konkrétnemu dieťaťu. Tentoraz ho dostal malý Viktor, ktorý potrebuje finančne náročnú rehabilitáciu.

„Vianočný bazár sme usporiadali už deviatykrát. Bol absolútnym vrcholom všetkého, čo sme doteraz organizovali. Suma bola v porovnaní s minulými rokmi rekordná,“ dodala prezidentka PIWC. Piešťanci si podľa jej slov atmosféru tohto podujatia pochvaľovali.

DSC_0233 DSC_0236

Text a foto: Martin Palkovič