Oslávte koniec roka Silvestrovským behom a kúpaním na Eve

Pravidelne 30. decembra sa v Piešťanoch stretávajú bežci z blízkeho aj vzdialenejšieho okolia na jednom z vôbec najstarších behov na Slovensku – na Silvestrovskom behu medzi mostami.

Aj tento rok usporiadatelia pripravili ďalší, v poradí už 52. ročník, ktorý organizuje TJ Družba Piešťany a spoločnosť Snowca. Minulý rok štartovalo takmer 300 bežcov.

Beh je populárny aj pre možnosť účasti tých najmenších. Štart je plánovaný od 15:15 h na Kolonádovom moste. Registrovať sa bude možné dve hodiny pred začatím pretekov aj na mieste – konkrétne na kúpalisku Eva na Kúpeľnom ostrove.

Trasa 150 metrov je určená pre detičky, žiaci a žiačky budú behať 1250 metrov, ženy 2500 metrov a hlavná mužská kategória do 40 rokov 10000 metrov.

Novinkou bude štafeta 2x 2,5 km aj to, že muži od 40 rokov budú môcť behať takisto 10000 metrov.

Súčasťou Silvestrovského behu bude i Furmanský beh, ktorého sa môže zúčastniť naozaj každý. Dĺžka Furmanského behu je polovičná – 5 kilometrov.

Všetci pretekári si budú môcť vychutnať vonkajší termálny bazénik na kúpalisku Eva, ktorý bude otvorený len pri príležitosti behu. Okrem toho sa môžu občerstviť vianočným punčom na pešej zóne a dostanú aj sladkú odmenu pri prezentácii a čaj v cieli.

Pre prvých troch sú pripravené finančné odmeny, pre ostatné kategórie vecné ceny a bude aj tombola s hlavnou cenou pre všetkých bežcov.

Zdroj: Tlačová správa/Snowca