Opravujú Krajinský most, prejazd cez Piešťany je komplikovaný

Kolóny sa aktuálne tvoria pred skoro každou väčšou križovatkou v Piešťanoch. Komplikovanú dopravnú situáciu spôsobujú stavebné práce, kvôli ktorým môžu autá po Krajinskom moste prechádzať striedavo iba v jednom jazdnom pruhu.

Po niekoľkomesačnej prestávke sa na jediné cestné premostenie Váhu v Piešťanoch a širokom okolí vrátili stavbári, ktorí zabezpečujú rekonštrukciu jeho spodnej časti. Práce vykonávajú pomocou plošiny, ktorá visí na Krajinskom moste a blokuje jeden jazdný pruh.


O tom, ako dlho práce potrvajú, sa dočítate v článku, ktorý sme publikovali v piatok 24. júla.


To komplikuje dopravnú situáciu na Krajinskej ceste, ale aj na priľahlých komunikáciách. Úsek pritom nie je jednoduché obísť. Najbližšie premostenie rieky Váh je totiž v Hlohovci, ďalšou možnosťou je diaľnica.

Podľa informácií o cestnej premávke, ktoré na základe údajov z mobilných telefónov poskytujú Mapy Google, je aktuálne najhoršia situácia v úseku medzi Krajinským mostom a Bratislavskou cestou. So zdržaním musia počítať aj vodiči prechádzajúci križovatkami Bratislavská – Dominika Tatarku a Žilinská – Andreja Hlinku. Zápchy sú aj na Nitrianskej ulici a v obci Banka.

Rekonštrukciu 700 metrov dlhého úseku cesty a spodnej časti Krajinského mosta v hodnote viac ako 2 mil. eur realizuje od septembra minulého roka firma Swietelsky Slovakia. Trnavský samosprávny kraj, ktorý je správcom cesty, sa na tejto investícii podieľa sumou 100-tisíc eur. Zbytok je financovaný z fondov Európskej únie.

Text a foto: Martin Palkovič