Opäť vyčíňali vandali, tentoraz v Hudobnom pavilóne

Po posprejovanej fasáde Vily Dr. Lisku sa počas uplynulého víkendu vandali zamerali na Hudobný pavilón v mestskom parku. Podľa zodpovedných pracovníkov nejdú nápisy bežným spôsobom odstrániť a bude nutné zaplatiť čistenie odbornej firme.

Hudobný pavilón v Piešťanoch známy pod prezývkou Mušľa má v správe Mestské kultúrne stredisko Piešťany. Jeho riaditeľka Marta Jurčová chce podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Škodu zatiaľ nevie vyčísliť.

„Nápisy sa pokúsime odstrániť do konca apríla. Už 1. mája tu máme prvé podujatie, krátko potom je Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny,“ hovorí riaditeľka. Farbu, ktorou vandali zašpinili vzácny mramor, nie je ľahké odstrániť. „Pokúšali sme sa to vyčistiť bežne dostupným prostriedkami, ale tie nič nepomohli.“

Podľa Marty Jurčovej bude nutné požiadať o pomoc odbornú firmu a postup konzultovať s Krajským pamiatkovým úradom v Trnave. To celý proces predĺži.

Vandalizmus majú zrejme na svedomí mladí ľudia, ktorí sa v Hudobnom pavilóne stretávajú počas víkendových nocí. Pracovníci MsKS po nich musia často upratovať rozbité fľaše a cigaretové ohorky.

Text a foto: Martin Palkovič