Opäť bude výdatne snežiť. Počasie praje lyžiarom, ale nie motoristom

Meteorológovia varujú pred snehovými jazykmi. V najbližších dňoch zavládne podľa nich pravá zima. Aj vďaka tomu dnes večer opäť otvoria Ski centrum Kálnica, lyžuje sa aj na Bezovci.

Podľa analýzy, ktorú dnes zverejnil Slovenský hydrometeorologický ústav, sa do našej oblasti presunie rozsiahla brázda nízkeho tlaku vzduchu. Najprv sú očakávané početné zrážky, potom zosilnejú nočné mrazy. Nepriaznivá situácia bude najmä v piatok 30. januára. SHMÚ vydal výstrahu 1. stupňa pred tvorbou snehových jazykov takmer pre celé územie Slovenska. Podľa modelu Aladin môže v piatok v Piešťanoch napadnúť až 15 cm snehu.

Už tretie otvorenie počas tejto sezóny plánuje na dnes večer Ski centrum Kálnica. Večerné a nočné lyžovanie potrvá od 17.00 do 24.00 h. V prípade, že sa predpoveď počasia naplní, lyžovať sa tam bude dva až tri týždne.

Na Bezovci sú stále v prevádzke 200 a 300 metrový vlek. Z prvého z nich hlásia 20 cm snehu, z druhého 35 cm. Lyžiarske podmienky sú dobré, resp. veľmi dobré. Čierna päťstovka je zatiaľ mimo prevádzky, ale už má 25 cm snehu. Po piatkových zrážkach by ju preto mohli otvoriť.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: archív