Obvinili miliardára, ktorý chce stavať kúpalisko v Piešťanoch

Zdeněk Zemek je obvinený z podvodu v súvislosti s elektrárňou na slnečnú energiu v meste Chomutov. Český miliardár podozrenia odmieta. Informoval o tom denník E15.

Majiteľ oceliarskej spoločnosti Z-Group vlastní aj pozemky neďaleko piešťanskej polikliniky, na ktorých je vrt na termálnu vodu. Plánuje ho využiť na prevádzku akvaparku, ktorý má na tomto mieste stáť. Najskorší možný termín výstavby je rok 2016.

Pár dni pred komunálnymi voľbami o nevyužitej možnosti realizovať tento projekt informoval úspešný kandidát na primátora Miloš Tamajka. „Ak nebude počas tohto volebného obdobia stáť nové kúpalisko, nebudem kandidovať,“ povedal na októbrovom zastupiteľstve takmer rok slúžiaci primátor.

Zdeněk Zemek podniká prostredníctvom holdingu Z-Group v oblasti autobusovej dopravy, hutníckeho priemyslu a cestovného ruchu. Žije v Uherském Hradišti. V roku 1994 kúpil železiarne Veselí, dnes je jeho Steel holding jednou z najväčších oceliarskych firiem v Českej republike. Kúpeľníctvu sa venuje v Luhačoviciach, Velkých Losinách aj Mariánskych Lázních.

Jeho a ďalšie tri osoby obvinila podľa denníka E15 česká polícia v súvislosti so získaním dotovaných cien za vyrobenú elektrinu prostredníctvom fotovoltaických zdrojov pre zvlášť závažný zločin podvodu. Miliardár obvinenie odmietol. Chce predložiť odborné posudky, ktoré dokážu jeho nevinu.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: E15.cz

Inzercia