Vydajú sa „vlakom za termálom“ aj Piešťanci?

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj vytvorila produkt zameraný na spoznávanie Žitného ostrova. Vlakom za termálom sa môžu odviesť aj obyvatelia Piešťan a okolia, nastúpiť však musia v Trnave, kúpeľné mesto ako nástupná stanica totiž zatiaľ nie je v ponuke. Aquapass zahŕňa spiatočný lístok na vlak, celodenný vstup do Thermalparku Dunajská Streda alebo Thermal Corvinus Veľký Meder a bezplatnú autobusovú dopravu medzi železničnou stanicou a aquaparkmi.

KOCR projekt pripravila s Ministerstvom dopravy a výstavby SR, Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK), Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Žitný ostrov a aquaparkmi Thermalpark a Thermal Corvinus.

Aquapass môžu využiť cestujúci zo smeru Bratislava hl. st., Nové Zámky, Kúty, Trnava, Nitra, Komárno a Štúrovo. Pre ľudí z Piešťan a blízkeho okolia je preto najbližším nástupným miestom Trnava.

So spiatočným lístkom zakúpeným v pokladni na železničnej stanici získajú cestujúci celodenný vstup do aquaparkov s termálnou vodou. Po príchode vlaku do Dunajskej Stredy a Veľkého Medera môžu vo vybraných časoch využiť bezplatnú autobusovú dopravu do aquaparkov.

„Aquaparky boli jedným z odvetví, ktoré pandémia koronavírusu zasiahla najviac. Rozhodli sme sa zatraktívniť ich návštevnosť prostredníctvom výhodných balíčkov, ktorých súčasťou je pohodlná vlaková a autobusová doprava,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj, ktorej členmi sú Thermalpark Dunajská Streda aj Thermal Corvinus Veľký Meder, týmto produktom nadväzuje na svoje predchádzajúce aktivity, ktorými prepája okolité regióny a prináša ich obyvateľom možnosť objavovať známe aj menej známe miesta.

„Táto destinácia známa svojou výbornou gastronómiou je vďaka jednému spoločnému výhodnému lístku na vlak a do aquaparkov skvelým tipom na celodenný výlet,“ dodal predseda Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj a trnavský vicežupan Pavol Kalman.

Text: Martin Palkovič Zdroj a foto: Tlačová správa KOCR Trnavský kraj