Novoročný ohňostroj tentoraz nebude

Začínajúci advent bude iný ako v predchádzajúci rokoch. Neuskutočnia sa kultúrne podujatia ani novoročný ohňostroj. Blížiace sa Vianoce však pripomína bohatá výzdoba, o ktorú sa postarali Služby mesta Piešťany.

„Tak ako je netradičný celý rok 2020, bude netradičné aj adventné obdobie,“ informuje piešťanská radnica prostredníctvom sociálnej siete Facebook: „Vianočné trhy, nielen v našom meste, sú ovplyvnené opatreniami proti šíreniu epidémie. Musíme oželieť adventný kultúrny program, tradičný primátorský punč, ale aj novoročný ohňostroj.“

Ľudia, ktorí prídu do centra, si však môžu užiť vianočnú výzdobu z dielne Služieb mesta Piešťany. Na pešej zóne je už stromček – 15 metrov vysoký smrek pichľavý. Má asi 30 rokov do Piešťan ho priviezli z Koplotoviec. Mestu strom daroval Július Prokop, ktorému už na záhrade prekážal.

Rozsvietenie stromčeka, ale aj zapálenie adventných sviečok sa bude konať bez prítomnosti verejnosti. „Tieto okamihy si môžete v tomto roku užiť z pohodlia vášho domova. Aby ste o nič podstatné neprišli, sledujte náš Facebook, cez ktorý vám tieto momenty sprostredkujeme,“ oznámilo Mesto Piešťany.

Text a foto: Martin Palkovič