Novembrové aktivity Konzultačného centra pri Asociácii pomoci postihnutým

Občianske združenie Asociácia pomoci postihnutým – APPA od októbra 2019 otvorilo v priestoroch biznis centra Floreát Ideapark špecializované Konzultačné centrum.

Niekoľkokrát za mesiac sa tu koná niečo zaujímavé – vzdelávanie, kurzy, prednášky, prezentácie, workshopy, ale aj individuálne konzultácie a poradne s odborníkmi. Akcie sú určené predovšetkým pre tých, ktorí sa starajú o dieťa alebo dospelého s telesným znevýhodnením, ale aj pre rodičov detí, ktorí chcú, aby si ich dieťa telesné zdravie zachovalo.

V utorok 5. novembra bude deň zameraný na bezbariérové riešenia. Záujemcovia uvidia stoličkové výťahy (jeden si dokonca budú môcť aj vyskúšať), šikmé schodiskové plošiny, zvislé plošiny, schodolezy, prenosné a roštové rampy. Všetko sú to produkty, ktoré umožňujú ľuďom s telesným postihnutím dostať sa tam, kam potrebujú.

Prednáška o 14.00 h bude zaujímavá nielen pre hendikepovaných, ale napríklad aj pre majiteľov prevádzok, ktorí by ich radi sprístupnili aj ľuďom s obmedzenými pohybovými možnosťami.

V utorok 12. novembra bude opäť stretnutie s novými trendmi v alternatívnej komunikácii pre ľudí s narušenou alebo žiadnou rečou. Záujemcovia uvidia, aj si budú môcť vyskúšať, moderné pomôcky pre alternatívnu komunikáciu a ľahšie ovládanie počítača, high-tech komunikačné zariadenia, špeciálne programy na hlasový výstup, na tvorbu a tlač komunikačných tabuliek a na lepšie zhodnotenie kognitívnych úrovní užívateľa.

Obidve konzultácie sú bezplatné.

Zdroj: Tlačová správa APPA