Národný ústav reumatických chorôb bude viesť Richard Imrich

Výberové konanie vyhlásené ministerstvom zdravotníctva vyhral Richard Imrich, ktorý šéfoval Národnému ústavu reumatických chorôb Piešťany aj doteraz, ale z pozície dočasného riaditeľa.

Richard Imrich sa do do výberového konania prihlásil ako jediný. Ministerstvo o tom informovalo na svojej web stránke. Na základe výberového konania sa medicínskou riaditeľkou NÚRCH-u stala Daniela Kňaze Doležalová a na miesto ekonomickej riaditeľky nastupuje Veronika Judičáková.

Richard Imrich je absolventom Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Doktorandské štúdium dokončil v Ústave experimentálnej endokrinológie SAV, kde neskôr viedol laboratórium endokrinológie človeka a pôsobil tiež ako postdoktorand v  Národnom inštitúte zdravia v Bethesde (USA).

Po návrate na Slovensko viedol Molekulárno-medicínske centrum SAV. Je držiteľom Gouthovej ceny pre mladých vedcov, ktorú udeľuje Slovenská lekárska spoločnosť.

Začiatkom tohto roka sa vzdal funkcie riaditeľa NÚRCH-u Jozef Rovenský – profesor a člen britskej Royal College of Physicians. Ústav viedol od roku 1990. Vo funkcii ho dočasne vystriedal Michal Fajn, na ktorého miesto neskôr nastúpil terajší riaditeľ Richard Imrich.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: health.gov.sk, pravda.sk