Najväčšiu nelegálnu fabriku na cigarety našli neďaleko Piešťan

Vo Veľkých Kostoľanoch fungovali tri výrobné linky, spolu s nimi sa podarilo zaistiť aj milióny kusov cigariet. Podľa predstaviteľov Finančnej správy išlo o najväčšiu nelegálnu výrobňu tabakových výrobkov v strednej Európe.

Pri akcii, ktorá prebiehala na troch miestach súčasne včera večer a v noci, zadržali 47 ľudí. Prevažne ide o štátnych príslušníkov Moldavska, Ukrajiny a Rumunska. Dnes popoludní o tom informoval riaditeľ Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

Tri výrobné linky fungujúce vo Veľkých Kostoľanoch neďaleko Piešťan majú podľa jeho slov nákupnú hodnotu 4 až 5 mil. eur. Na mieste sú kriminalisti aj colníci z Trnavy, Bratislavy a Nitry. V tomto prípade bolo nasadených viac než 100 ľudí.

Finančná správa zaistila tiež nelegálny transport tabaku kamiónom cez hranicu pri obci Rajka a sklady plné filtrov, tabaku i ďalších komponentov v bratislavských Vajnoroch. V súvislosti s týmto prípadom zasahujú aj policajti v Maďarsku a v Rumunsku, odkiaľ pochádzali suroviny na nelegálnu výrobu cigariet.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Finančná správa