Na výstava Slovak Press Photo majú zastúpenie aj Piešťany

Roman Tibenský z Piešťan je medzi najlepšími slovenskými fotografmi. Aj jeho dielo môžete obdivovať v Mestskej knižnici mesta Piešťany, kam sa z Bratislavy sťahuje výstava Slovak Press Photo. Otvoria ju 9. februára o 17.30 h a potrvá do 5. marca.

Slovak Press Photo je prehliadkou víťazných fotografií 5. ročníka rovnomennej súťaže novinárskej fotografie. Vo výstavných priestoroch sa už po tretíkrát môže piešťanská verejnosť oboznámiť s najlepšími fotografiami z tohto podujatia, ktoré vznikli  v minulom roku.

Do piateho ročníka súťaže sa prihlásilo takmer 200 fotografov. Ich práce hodnotili dve samostatné poroty – medzinárodná porota pre fotografické práce a trojčlenná medzinárodná porota pre video. Predsedom poroty bol svetoznámy americký fotograf Stanley Greene.

Prihlásené fotografie mapovali aktuálne udalosti na Slovensku a vo svete v súvislosti s utečeneckou krízou, vojnovými konfliktami, rôzne sociálne témy a environmentálne problémy, sociálne a politické protesty či aktuálne športové i kultúrne udalosti.

Medzi ocenenými fotografmi je aj Piešťanec Roman Tibenský, ktorý v kategórii Príroda získal 3. miesto za sériu fotografií Pásikavec  Cordulegaster  heros (titulná snímka).

Piešťany mali na Slovak Press Photo zastúpenie aj pred rokom, keď 3. miesto v kategórii Každodenný život obsadila Kata Sedlak a neskôr jej na základe hlasovania návštevníkov výstavy udelili aj Cenu diváka.


Text: Tlačová správa Mestskej knižnice mesta Piešťany

Foto: Roman Tibenský/slovak-press-photo.sk