Na terase klubu ŽiWell zahrá česká pesničkárka Bára Zmeková

Klub ŽiWell pripravil na piatok pohodový koncert na terase. Bára Zmeková za doprovodu kontrabasistu Vlada Mičenka zahrá príjemné pesničky k začínajúcemu letu. Koncert sa uskutoční 29. júna a začína o 19.30 h.

Bára Zmeková je pesničkárka a pianistka, ktorá sa vo svojej tvorbe pohybuje na pomedzí jazzu, folku a klasickej hudby. Miestami pridáva jemnú elektroniku, šansón a poéziu. Krehkosť a naliehavosť odľahčuje humorom a nadhľadom.

V roku 2013 vydala svoj debut Ještě kousek a predstavila sa na festivale Colours of Ostrava. Od vtedy koncertne navštevuje rôzne kluby a festivaly doma i v zahraničí. V roku 2015 se spolu s kapelami Dva, Zrní, Mucha, Bratři Orffové a ďalšími podieľala na vzniku kompilácie Hommage Bulisovi. V októbri 2016 sa objavila ako predskokanka švajčiarskej speváčky Sophie Hunger v pražskom paláci Akropolis.

Okrem svojej pesničkárskej tvorby je tiež členkou elektro-akustického projektu Forma, v ktorom sa podieľala na vzniku živých soundtrackov k filmom Metropolis (Fritz Lang) a Erotikon (Gustav Machatý).

Zdroj: ŽiWell