Na poliklinike budú očkovať aj medzi sviatkami

Trnavská župa hlási zvýšený záujem o očkovanie proti ochoreniu covid-19 počas štvrtého adventného víkendu. Medzi sviatkami sa môžu záujemcovia nechať zaočkovať v piešťanskej poliklinike.

Posledným dňom pred Vianocami, kedy zdravotníci Nemocnie Alexandra Wintera podávajú vakcínu v budove polikliniky je, je streda 22. decembra. Vedenie nemocnice informovalo, že očkovanie bude pokračovať v utorok 28. 12.(iba registrovaní) a v stredu 29. 12. Prvýkrát v novom roku to bude až 5. januára. Od 10. januára 2022 sa bude vakcinácia pokračovať počas pracovných dní v čase od 7:30 do 11:30 h a od 12:30 do 14:00 h.

V budove polikliniky (Rekreačná 2, Piešťany) podávajú prvé, druhé aj tretie dávky vakcíny od konzorcia Pfizer/BioNtec ľuďom nad 18 rokov. Registrovať sa je možné cez korona.gov.sk.

Trnavský samosprávny kraj od 18. do 20. decembra sprostredkoval vakcínu pre 14 406 záujemcov. Počas štvrtého adventného víkendu sa očkovalo V Dunajskej Strede, Skalici a v Trnave, pričom v pondelok vakcinácia mimoriadne pokračovala v krajskom meste.

„V predvianočnom období sme zaznamenali zvýšený záujem o očkovanie treťou dávkou, zrejme aj vďaka kampani Darujme si Vianoce a motivačnému finančnému príspevku. Preto sme rozšírili možnosti očkovania a v Trnave sme očkovali aj v pondelok. Po prvú, druhú alebo tretiu dávku vakcín si počas troch dní prišlo viac ako 14-tisíc ľudí. Ďakujem našim kolegom z úradu, lekárom a sestrám a všetkým dobrým ľuďom, ktorí nám s očkovaním pomáhajú už od februára. S očkovaním budeme pokračovať aj medzi sviatkami, detaily zverejníme čoskoro na našom webe a profiloch sociálnych sietí,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič