Na Námestí slobody budú ľudia štrngať kľúčmi

Koaliční lídri podľa organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko ponížili a oklamali celú občiansku verejnosť. Aj preto sa v piatok 16. marca uskutočnia v 30 slovenských mestách pokojné protesty. Sú medzi nimi aj Piešťany. Zhromaždenie Za slušné Slovensko začína o 17.00 h na Námestí slobody.

Po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ľudia z Piešťan a okolia niekoľkokrát vyjadrili svoj postoj k situácii na Slovensku. Všetky tri stretnutia na Námestí slobody boli tiché a pokojné.

Podobné má byť aj zhromaždenie, ktoré sa uskutoční 16. marca. Partia dobrovoľníkov, ktorí sa predtým ani nepoznali, však tentoraz pripravila aj krátky program s príhovormi niekoľkých rečníkov.

Budú medzi nimi učiteľka Ľubica Weismanová aj architektka Lívia Gažová, ktorej Rada mládeže Slovenska pred niekoľkými rokmi udelila ocenenie Mladá líderka.

Slovo dostanú tiež cestovatelia Dorota a Lukáš Osvaldovci, ktorým vyšla kniha Ako sa v Kambodži lekvár kosí. Práve skúsenosť z Kambodže môže byť podľa nich relevantná aj pre Slovensko.

Na Námestí slobody zaznie štátna hymna a organizátori účastníkov vyzývajú, aby si nezabudli kľúče, aby mohli štrnganím vyjadriť svoj postoj k aktuálnemu dianiu v našej krajine.

Text a foto: Martin Palkovič