Na Krampus príďte v predstihu a po vlastných, vyzývajú organizátori

Piešťany sa pripravujú na podujatie, ktoré výrazne obmedzí dopravu. Každý, kto musí prísť autom, by mal využiť parkoviská mimo centra mesta a potom ísť pešo. Vyhne sa tak predpokladaným zápcham.

Pochod čertov sa uskutoční v sobotu 15. decembra. Hlavný program začína o 17.00 h, ale ulice okolo nákupného centra Aupark budú uzatvorené už predtým. Autá neprejdú po časti Nitrianskej, Teplickej a po celej Rázusovej ulici medzi 13.00 a 22.00 h.

„Mesto vydalo povolenie na zvláštne užívanie miestnych komunikácií na základe súhlasu okresného dopravného inšpektorátu a taktiež povolilo aj uzávierku miestnych komunikácií,“ povedala Beata Palkechová z odboru dopravy mestského úradu.

Uzávierka bola podľa jej slov konzultovaná s prevádzkovateľom mestskej autobusovej dopravy, pretože obmedzenia sa týkajú aj niektorých zastávok.


Program podujatia:
13.00 hod – country skupina Rovers a DFSk Verešvaran (zdarma)
17.00 hod – začiatok pochodu čertov (zdarma)
19.30 hod – Peter Nagy a Indigo
20.30 hod – fotenie s čertami
21.30 hod – DJ Milan Lieskovský
23.30 hod – DJ Dalton Mayer
Na večerné koncerty a fotenie s čertami je vstupné 15 eur.


Organizátori prostredníctvom sociálnej siete Facebook vyzvali návštevníkov pochodu čertov, aby prišli v predstihu vlakom alebo autobusom. Ak musia prísť autom, mali by využiť parkoviská mimo centra. Napríklad pri zimnom štadióne, poliklinike a obchodných domoch Kaufland, Tesco, Billa, Prior, Kocka.

„V opačnom prípade hrozí, že nedokážete zaparkovať a nestihnete prísť na samotný pochod. Minulý rok sa veľká časť vodičov rozhodla prísť iba 15 minút pred podujatím a parkovať v centre. Uviazli v zápche, v centre nezaparkovali a nakoniec museli hľadať vzdialené parkovisko,“ varovali šoférov organizátori.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martiny Kredatusovej je polícia pripravená dohliadať na verejný poriadok a bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke.

„Polícia odporúča motoristom, aby do Piešťan prichádzali s dostatočným časovým predstihom a využívali záchytné parkoviská na periférii mesta podľa pokynov organizátora,“ uviedla M. Kredatusová.

Vzhľadom na to, že sa očakáva vysoká návštevnosť podujatia, vyplýva z toho zvýšený nápor v doprave a tvorba kolón.

„Vodičom odporúčame, aby jazdili bezpečne, v kolónach dodržiavali dostatočný odstup od áut jazdiacich vpredu, dbali na zvýšenú opatrnosť voči chodcom a obrnili sa trpezlivosťou,“ doplnila hovorkyňa.

O poriadok a bezpečnosť sa budú starať aj mestskí policajti. Podľa náčelníka Marcela Mihálika však organizáciu samotného podujatia zabezpečuje súkromná služba.

„Prosíme, aby všetci návštevníci boli tolerantní, ohľaduplní a riadili sa pokynmi usporiadateľov a príslušníkov bezpečnostných zložiek,“ vyzval spoluorganizátor podujatia Ján Románek.

Text a foto: Martin Palkovič