RegioJet opäť spúšťa priame vlaky z Piešťan do Brna, Prahy a späť

RegioJet po dlhšej prestávke obnovuje priame vlakové spojenie kúpeľného mesta s českou aj moravskou metropolou. Súkromný prepravca o tom informoval na sociálnej sieti, vlaky na trase Žilina – Bratislava – Brno – Praha začnú premávať už v piatok 1. októbra 2021.

Obyvatelia piešťanského regiónu sa po viac než ročnej prestávke dostanú do Brna aj Prahy bez toho, aby museli prestupovať. RegioJet obnovuje vlakové spojenie, ktoré pred necelými dvoma rokmi privítali študenti, ľudia dochádzajúci do práce, ale aj kúpeľní hostia, ktorí do Piešťan mieria z Českej republiky.

Zo Žiliny bude vlak odchádzať každý deň o 6.00 h, v Piešťanoch je o 7.23 h a o hodinu neskôr v Bratislave. Cesta z Piešťan do Brna by mala podľa zverejneného grafikonu trvať približne 2 hodiny a 40 minút. Do Prahy to je o tri hodiny viac.

Z hlavného mesta Českej republiky bude tento spoj odchádzať každý deň o 14.49 h a v Piešťanoch bude o 19.59 h.

Priame vlakové spojenie s Brnom a Prahou dostanú aj ďalšie mestá na Považí, napríklad Nové Mesto nad Váhom, Trenčín a Trenčianska Teplá.

Vlaky súkromného prepravcu RegioJet na tejto trase začali premávať v decembri 2019, ich prevádzka bola prerušená v súvislosti s pandémiou koronavírusu.

Text: Martin Palkovič Foto: RegioJet