Na cestu Hore Váhom – dolu Váhom vyrazilo 145 cyklistov

Cyklistické podujatie aj tento rok prekonalo rekord v počte účastníkov. Najmladší z nich mal 10 rokov a najstarší presne 80.

„Do Beckova zadarmo, po vetre, ale od Beckova galeje,“ charakterizovala tohtoročnú cestu po najzaujímavejších miestach nášho regiónu spoluorganizátorka výletu Iveta Mucha Ondrášiková.

Účastníci vyrazili v utorok 1. mája po spoločnej fotografii smerom na obec Ostrov a postupne sa zastavili v Podolí, Čachticiach, Novom Meste nad Váhom, Beckove, Hrádku, Lúke a v Moravanoch nad Váhom. Cieľ nenáročnej trasy s prevýšením 287 metrov bol v obci Banka.

„Poďakovanie patrí Vlaste Zahurančíkovej za zaprezentovanie aj odprezentovanie. Na poslednú dušu sme čakali do 16:00 h,“ dodáva spoluorganizátorka.

Tentoraz podľa jej slov treba poďakovať aj štátnej polícii. Hliadka sprevádzala peletón až do Ostrova. „Potom sa trháme, už ich netreba,“ poznamenala s úsmevom Iveta Mucha Ondrášiková.

Na cestu Hore Váhom – dolu Váhom vyrazili aj cyklisti z Bratislavy, Trnavy, Nových Zámkov, Kremnice, Sládkovičova, Levíc, Žiliny, Hlohovca, z Piešťan a okolia (Banka, Moravany, Borovce, Veselé, Ostrov, Veľké Orvište…).

„Najmladším z nich bol 10-ročný Martinko Křen z Moravan nad Váhom, najstarším Vincenc Urban z Bašoviec, ktorý má 80 rokov,“ uzavrela spoluorganizátorka.

Text: Martin Palkovič Foto: Iveta Mucha Ondrášiková