Mestské autobusy budú premávať ako v sobotu, pozrite si grafikon

Radnica zaznamenala výrazný pokles počtu cestujúcich v mestskej autobusovej doprave. V súvislosti s opareniami proti pandémii nového koronavírusu sú zatvorené všetky školy a väčšina obchodov. Od pondelka 23. marca platí v piešťanskej autobusovej doprave posilnený sobotný režim.


AKTUALIZOVANÉ 22. marca o 16.00 h: Aby sa cestujúci mohli lepšie orientovať v cestovnom poriadku, ktorý platí od 23. marca, spracoval Piešťanec Lukáš Mencl zmeny v grafikonoch. Na svojej web stránke ich zverejnilo mesto. Nájdete ich na tejto adrese.


Piešťanci v uplynulých dňoch využívali mestskú autobusovú dopravu menej ako zvyčajne. Mesto sa preto s dopravcom dohodlo na zavedení víkendového cestovného poriadku aj počas pracovných dní.

„V ostatných dňoch bol zaznamenaný výrazný pokles cestujúcich v mestskej autobusovej doprave. Z tohto dôvodu bude od pondelka 23. marca 2020 v Piešťanoch v mestskej autobusovej doprave zavedený víkendový režim s doplnením spojov zachádzajúcich na polikliniku a do miestnej časti Kocurice,“ informuje radnica.

Arriva neskôr oznámila, že autobusy sa budú od pondelka až do odvolania riadiť posilneným sobotným cestovným poriadkom a zmeny zverejnila na svojej web stránke.

Rovnako bude až do odvolania fungovať aj prímestská doprava. Cestujúci v nej nemusia platiť, nastupujú zadnými dverami a mali by mať rúško alebo si iným spôsobom chrániť ústa a nos.


Čítajte aj: Informáciu o zmenách v autobusovej doprave dostanú cestujúci e-mailom


Text a ilustr. foto: Martin Palkovič