Mesto vyhlásilo anketu k rozpočtu, poslanci rozhodnú pred Vianocami

Najdôležitejšie hlasovanie roka čaká piešťanských mestských poslancov tesne pred Vianocami. Primátorovi opakovane vyčítajú, že s nimi na tému mestský rozpočet málo komunikuje. Ten chce poznať aj názor občanov.

Radnica minulý týždeň vyhlásila anketu, ktorá má elektronickú aj tlačenú formu. O problémoch, ktorým by sa malo mesto prioritne venovať môžu ľudia hlasovať na web stránke mesta.

Podľa hovorkyne mestského úradu Evy Bereczovej je príprava mestského rozpočtu v plnom prúde a primátor ho poslancom predloží na decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Viacerí členovia poslaneckého zboru Milošovi Tamajkovi vyčítajú, že s prípravou rozpočtu mešká, nezvoláva pracovné stretnutia na túto tému a robí rozhodnutia, ktoré nie sú v rozpočte finančne kryté.

Jedným z nich je zmena organizačnej štruktúry – peniaze na odstupné pre odchádzajúcich zamestnancov by mali totiž najprv schváliť poslanci. Je preto otázne, či návrh primátora, ktorý nemá ich dôveru, týždeň pred Štedrým dňom odsúhlasia.

Hovorkyňa radnice potvrdila, že na túto tému sa doteraz uskutočnilo iba jedno pracovné stretnutie. Poslanci pritom k takýmto rozhovorom vedenie mesta vyzývali už od jari.

Primátor sa za účelom tvorby rozpočtu stretol napríklad aj so seniormi a naplánované je stretnutie s členmi občianskych združení či podnikateľmi,“ uviedla Eva Bereczová a dodala: „Anketa zverejnená na webovej stránke mesta má byť ďalším z nástrojov, ako získať názory obyvateľov. Anketu máme aj v tlačenej forme. Jej výsledok bude primátor určite zohľadňovať pri svojich návrhoch do rozpočtu na budúci rok.“

O prípravu rozpočtu sa do konca októbra starala bývalá prednostka mestského úradu Dáša Reháková. Meno jej nástupcu by mala radnica oznámiť dnes. Taktiež má do práce nastúpiť nový vedúci odboru finančných služieb.

Text a foto: Martin Palkovič

Inzercia