Mesto sa do opráv komunikácií stále nepustilo

Vedenie radnice má za sebou polovicu funkčného obdobia. Za dva roky nechalo opraviť iba krátku Brigádnicku ulicu. Na rozsiahlejšie rekonštrukcie obyvatelia Piešťan stále čakajú.

Jeden z predvolebných sľubov primátora Miloša Tamajku sa nedarí naplniť. „Dám vypracovať novú koncepciu opravy ciest a chodníkov. Každoročne vyčlenená časť peňazí na rekonštrukčné práce, nie iba počas volebného roka,“ píše vo volebnom programe.

Jedinou komunikáciou v správe radnice, ktorá za uplynulé dva roky dostala nový povrch je Brigádnicaka ulica v časti Piešťan nazývanej Kanada. Opravili ju v auguste 2015 a na tento účel bolo z mestskej kasy vyhradených 43-tisíc eur.

Realizácia väčších projektov plánovaných na minulý rok, sa neuskutočnila. Ide o rekonštrukciu časti Sládkovičovej ulice a Ulice Andreja Hlinku.

V druhom prípade je hotové verejné obstarávanie. Vyhrala ho firma Skanska s cenou 207-tisíc eur. Podľa hovorkyne mestského úradu Evy Bereczovej začnú stavebné práce na jar a potrvajú dva mesiace. Nový povrch dostane úsek od obchodného domu Kocka po stanicu.

Ešte koncom mája 2016 rozhodli poslanci o navýšení finančných prostriedkov na opravu časti Sládkovičovej ulice. Hotová mala byť do konca roka.

„Pre náročnosť verejného obstarávania a kvôli zimnému obdobiu, kedy sú rekonštrukcie ciest nevhodné, sa táto rekonštrukcia uskutoční v prvej polovici roka 2017,“ uviedla hovorkyňa radnice. Verejné obstarávanie podľa jej slov stále prebieha.

Tento rok chce mesto opraviť aj chodníky na Ulici Pod párovcami a na Bratislavskej ceste, kde by mala pribudnúť aj zeleň.

Trnavský samosprávny kraj v uplynulom roku nechal v Piešťanoch opraviť vozovku na Kláštorskej ulici a rozšíril príjazd do križovatky Bratislavská – Krajinská cesta smerom od diaľnice.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič