Malým čitateľom spravili Vianoce anonymní darcovia

Členky Medzinárodného klubu žien Piešťany pred Vianocami odovzdali žiakom piešťanských škôl desiatky kníh. V rámci akcie Otvor srdce, daruj knihu im ich kúpili anonymní darcovia v tunajších kníhkupectvách. Oznámil tiež výšku sumy, ktorú vyzbierali počas Vianočného bazáru. Je to 1 600 eur.

Cieľom každoročného podujatia Otvor srdce, daruj knihu, ktoré v našom meste organizujú členky Medzinárodného klubu žien v Piešťanoch (PIWC), je plniť detské sny a rozvíjať u detí vzťah k čítaniu.

V spolupráci s pedagógmi a mestským úradom vyberú žiakov, ktorí inklinujú k čítaniu. Práve im potom môžu v piešťanských kníhkupectvách zákazníci kúpiť presne tie knihy, ktoré si želali.

Odovzdávanie kníh prebehlo 21. decembra v Piešťanskom informačnom centre. Okrem kníh dostali deti aj plyšové hračky.

„Darcovia boli tento rok v porovnaní s minulým rokom o niečo štedrejší,“ Alžbeta Žofajová z PIWC a dodala, že obdarovaných bolo 69 detí.

Medzinárodný klub žien taktiež každoročne organizuje Vianočný bazár. Výťažok z neho vždy jeho členky darujú konkrétnemu dieťaťu. Tentoraz ho dostal 13-ročný Daniel. Vyzbieraná sumu 1 600 eur bude použitá na jeho komplexnú rehabilitáciu.

Text a foto: Martin Palkovič