Magna spustí „naivný bikesharing“ s názvom Piešťanské užitočné koleso

Piešťanská spoločnosť Magna Energia poskytne 24 bicyklov, ktoré môžu ľudia využívať zadarmo – bez registrácií, platieb, či kreditných kariet.

„Magna Bike bude vybavený základnou výbavou tak, aby mohol jazdiť po všetkých komunikáciách na území Mesta Piešťany. Zabudovaný je GPS modul pre monitoring jeho pohybu. Pre jazdu mimo mesta by však už bola potrebná ochranná prilba, pre jazdu v noci osvetlenie,“ uvádza spoločnosť v tlačovej správe.

Poskytovatelia služby očakávajú, že užívatelia bicyklov budú ohľaduplní k iným účastníkom cestnej premávky. Bicykle si môžu vyzdvihnúť na jednom zo šiestich stanovíšť, ktoré budú prístupné už onedlho (fontána na železničnej a autobusovej stanici, Kolonáda, tržnica na Nálepkovej ulici, Krajinská cesta – nákupné centrum sídliska Juh, Lodenica, Magna Gallery na Teplickej ulici.

„Používanie bicykla by nemalo trvať viac ako niekoľko hodín, pričom každý bicykel je potrebné uložiť na niektorom z určených stanovíšť,“ uvádza ďalej Magna Energia v tlačovej správe.

Záujemcovia si môžu bicykle obzrieť 1. augusta na Námestí slobody v čase od 15.00 do 18.00 h. Získajú tam aj základné informácie o projekte, ktorý jeho tvorcovia nazývajú aj „naivný bikesharing“.

Spoločnosť Magna Energia na ňom spolupracuje s Mestom Piešťany, cyklo-servisnou spoločnosťou Welo, reštauráciou La Musica a priaznivcami cyklistiky.

„Keďže naše babky chodili po Piešťanoch na kolesi, držme si palce, aby sa na Piešťanskom užitočnom kolese dlho vozilo čo najviac spokojných cyklistov,“ uzatvára tlačovú správu poskytovateľ bicyklov.

Viac informácií nájdete na facebookovej stránke Piešťanské užitočné koleso.

Spustenie služby zdieľaných bicyklov včera oznámila aj radnica. Viac informácií nájdete v tomto článku.

Text: Tlačová správa – Magna Energia