Ľudia nedodržiavajú pravidlá, hať cez Sĺňavu preto môžu zatvoriť

Vodohospodári chcú zabrániť rozšíreniu ochorenia Covid-19 medzi pracovníkmi hate Drahovce. Apelujú preto na ľudí, ktorí tadiaľ v rámci voľnočasových aktivít prechádzajú, aby nosili rúška a nezastavovali sa v areáli.

Hať cez vodnú nádrž Sĺňava otvorili v piatok 1. mája a už po prvom víkende Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) upozorňuje na nedisciplinovaných jednotlivcov, kvôli ktorým môžu o možnosť prechodu cez túto vodnú stavbu prísť všetci.

„Počas víkendu sa totiž pomerne často vyskytovali prípady porušovania nastavených pravidiel, a to predovšetkým nepoužívaním rúška či iného vhodného prekrytia dýchacích ciest, zastavovaním a zhromažďovaním sa v zúženom priestore lávky, dokonca bolo zaznamenané aj slovné napádanie a vyhrážky na adresu zamestnancov strážnej služby upozorňujúcich na potrebu nasadenia rúška počas prejazdu hate,“ uviedol hovorca SVP Marián Bocák.

Vodohospodári vyzývajú ľudí, ktorí cez hať Drahovce prechádzajú, aby dodržiavali prevádzkový poriadok cyklotrasy aj hygienické opatrenia, ktoré platia počas aktuálnej mimoriadnej situácie. Mali by akceptovať pokyny zamestnancov SVP aj strážnej služby.

„V prípade, že sa daná situácia nezlepší, budeme nútení prejazd haťou Drahovce do doby skončenia platnosti opatrení na potlačenie šírenia nákazy Covid-19 opätovne uzatvoriť,“ dodal hovorca.

Prevádzka vodnej stavby patrí k strategickým odvetviam a nemôže byť ohrozená rozšírením ochorenia Covid-19 medzi pracovníkmi, ktorí musia nonstop zabezpečovať jej fungovanie.