Lúčnica pripravuje program k jubileu Štefana Nosáľa

Umelecký súbor, ktorému jubilant zasvätil svoj život, spolupracuje na novom predstavení so Slovenským národným divadlom. Dostal názov Štefan Nosáľ – 90 a po marcovej bratislavskej premiére ho chcú predstaviť aj v piešťanskom Dome umenia.

Štefan Nosáľ oslávil 90. narodeniny v piatok 21. januára v Bratislave. Do Piešťan prišiel jeho priaznivcov pozdraviť generálny riaditeľ Lúčnice Marián Turner. Návštevníci Domu umenia videli špeciálny filmový program venovaný jubilantovi. Môžu sa však tešiť aj na nové tanečné a hudobné predstavenie.

„Narodeniny pána profesora Nosáľa oslávime aj špeciálnym program, ktorý Lúčnica pripravuje v spolupráci so Slovenským národným divadlom. Bude to v dňoch 6. a 7. marca v historickej budove SND. Tento program chceme potom ukázať aj v ostatných divadlách,“ povedal Marián Turner.

Štefan Nosáľ je podľa jeho slov mimoriadny človek: „Či už to bola Lúčnica, film, divadlo alebo tanečná katedra, všade robil naplno. Všade robil tak, ako keby to bola najväčšia výzva jeho života. Popritom je skromný, pracovitý a má mimoriadny talent.“

Text, ilustr. foto a video: Martin Palkovič