Lido upratujú klienti Domumu

Odpadky po neslušných návštevníkoch cípu Vážskeho ostrova zbierajú klienti zariadenia sociálnych služieb Domum. Radnica v spolupráci s občianskymi združeniami chce takto prispieť k udržaniu poriadku na obľúbenom mieste v centre Piešťan.

Nepomohlo rozmiestnenie smetných košov ani výzvy, aby si návštevníci Lida brali svoje odpadky domov. Neporiadok sa tam hromadil aj naďalej.

S ďalším nápadom, ako to zmeniť, prišli občianske združenia Pomoc ohrozenému dieťaťu a Pro Civitate. V spolupráci s radnicou pripravili projekt, v rámci ktorého Lido upratujú klienti zariadenia sociálnych služieb Domum.

„Prostredníctvom projektu si osvojujú nielen pracovné návyky, ale aj posilňujú vhodné správanie a komunikačné schopnosti, ktoré sú dôležité pri začleňovaní sa do pracovného procesu,“ informovala Marcela Vrbová zo ZSS Domum.

Cíp Vážskeho ostrova chodia upratovať v dohodnutých dňoch a odpadky pripravujú na likvidáciu v plastových vreciach. Motiváciou pre nich sú stravné lístky, ktoré dostávajú za odvedenú prácu.

Vďaka ich práci by mohlo na Lide konečne začať platiť pravidlo, že kultivované prostredie, kultivuje ľudí.

Text: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk Foto: Lívia Gažová