Letecký výcvik posunuli na stredu

Výcvik pilotov spoločnosti AirExplore sa dnes na piešťanskom letisku neuskutočnil. Aj v závislosti od počasia by mohol začať v stredu 21. marca okolo 10.00 h.

Odlet Boeingu 737-800 z Letiska M. R. Štefánika dnes niekoľkokrát odložili. Jeho posádka mala v Piešťanoch trénovať letmé pristátia (touch and go). Výcvik však nakoniec odložili.

„Dnes sa nič konať nebude, je nám to ľúto, až zajtra okolo 10.00 h,“ uviedla dnes popoludní pre zpiešťan.sk Ivana Pastorková zo spoločnosti Letisko Piešťany.

Zástupcovia AirExplore chcú, aby ich piloti absolvovali výcvikové lety, pri ktorých sa Boeing 737-800 iba dotkne dráhy a hneď vzlietne, v stredu 21. marca. Letmých pristátí by malo byť približne 30 a plných asi päť.

Fanúšikovia letectva musia v on-line službách poskytujúcich informácie o leteckej prevádzke (napríklad flyradar24.com) hľadať číslo letu ED100T. V Piešťanoch má Boeing 737-800 pristáť okolo 10.00 h a na spiatočnú cestu sa podľa plánu vydá krátko po 14.00 h. Všetko však bude závisieť od počasia.

Letisko Piešťany sa za prípadnú zvýšenú hlučnosť počas leteckého výcviku vopred ospravedlnilo prostredníctvom oznamu uverejneného na web stránke piestany.sk.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič