Lenivý rodič daroval Základnej škole na Mojmírovej ulici vyše 70 kníh

V novej knižnici pribudli tituly určené najmä mladším žiakom. Knihy sú od vydavateľstiev Premedia a Tatran, prispeli aj prekladateľky, ktoré sa venujú detskej literatúre. Darovanie kníh sprostredkovala redakcia web stránky lenivyrodic.sk.

Cieľom projektu lenivyrodic.sk je zhromažďovať a uverejňovať tipy na rôzne aktivity a činnosti s deťmi. Rodičom pomáha vymyslieť deťom plnohodnotný program, predstavuje inšpiratívnych ľudí a dotýka sa aj odborných tém. Nechýbajú ani recenzie na hry a knihy.

Základná škola na Mojmírovej ulici v Piešťanoch pred časom otvorila školskú knižnicu, v ktorej žiaci nájdu knihy pre všetky vekové kategórie. Výhodou je jednoduchší prístup ako do mestskej knižnice.

„U nás v redakcii sme si povedali, že tento parádny projekt podporíme a rozšírime ponuku titulov. Hor sa do kníhkupectva, lebo nakupovanie kníh je číra radosť a dobrodružstvo. Za výber zodpovedali naši redakční školáci vo veku 6 a 10 rokov, tak dúfame, že k plnej spokojnosti spolužiakov,“ informoval Tomáš Halo, šéfredaktor webu lenivyrodic.sk.

Dodal, že časť kníh darovali vydavateľstvá Premedia a Tatran: „Obe vydavateľstvá nás prekvapili svojou štedrosťou, za čo im patrí naša veľká vďaka. Venovali tituly pre školákov aj pre učiteľov, ktorí tiež využívajú ponuku školskej knižnice. A akoby to nestačilo, svojimi knihami nezištne prispeli aj viaceré mladé prekladateľky, ktoré sa venujú prekladaniu titulov pre deti a mládež.“

Text: Tlačová správa Ilustr. foto: Martin Palkovič