Labutie jazero – najslávnejší balet na svete uvidíte v Dome umenia

Divadlo Royal Classical Ballet je divadlom klasického baletu. Súbor divadla tvoria absolventi najlepších choreografických škôl v Moldavsku a na Ukrajine. Počas svojho turné po Slovensku sa 18. novembra predstaví aj v Dome umenia Piešťany. Vstupenky sú v predaji cez sieť ticketportal.sk a v pokladni Domu umenia.

Súčasťou repertoáru divadla sú celovečerné balety, doplnené úžasnými farebnými dekoráciami a kostýmami. Divadlo úspešne účinkuje s turné po celom svete. Sólistami divadla sú poprední umelci, ako Sergej Skvorcov a Elena Kocubira z Moldavska a Kateryna Floria z Ukrajiny.

Sergej Skvorcov narodil sa v roku 1989. V roku 2008 absolvoval Kyjevskú choreografickú školu. Pôsobil ako sólista a hlavný sólista v Akademickom divadle opery a baletu v Dnepropetrovsku. Vykonáva romantické a hrdinské časti. Majstrovsky ovláda rotáciu, má dobrý skok, zaujme divákov charizmou, úprimnosťou herectva. Od roku 2016 je popredným sólistom Royal Classical Ballet.

Elena Kocubira v roku 2000 absolvovala baletnú školu akademického divadla opery a baletu Musorgského. Víťaz medzinárodných súťaží. Popredná baletná tanečnica. Ako hosťujuca popredná balerína sa zúčastnila predstavení a galakoncertov európskych a svetových divadiel. Úspešne koncertovala v Japonsku, Číne, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Portugalsku, Poľsku, Fínsku, Nórsku, USA, Kanade, Mexiku, Kolumbii, Argentíne. Jedna z mála tanečníc, ktorí tancovali hlavné úlohy vo všetkých slávnych baletných predstaveniach. Je hlavnou sólistkou divadla Royal Classical Ballet.

Kateryna Floria narodila sa v roku 1987 v meste Mariupol. V roku 2003 absolvovala baletnú školu Vadima Pisareva v Donecku. V rokoch 2003 až 2014 pôsobila v divadle Donbass Opera a Ballet, s ktorým absolvovala turné v týchto krajinách: USA, Čína, Južná Kórea, Spojene kralovstvo, Írsko, Francúzsko, Nemecko, Švajčiarsko, Španielsko, Portugalsko, Spojené Arabské Emiráty, Švédsko, Nórsko, Fínsko. Je umelkyňou Mariinského divadla, je tiež hosťujúcim sólistom Divadla Royal Classical Ballet.

Labutie jazero je najslávnejším baletom na svete. Tento balet zostáva najobľúbenejším baletným predstavením divákov po celom svete. Príbeh lásky princa Siegfrieda a princeznej Odette, premenenej na bielu labuť zlým čarodejníkom Rothbartom, ktorý sa snaží zabrániť kúzlu a v neuveriteľnom boji medzi dobrom a zlom, nakoniec zvíťazí dobro. To všetko, v podaní skvelých umelcov v kombinácii s farebnými dekoráciami a úžasnými kostýmami, diváci uvidia v rámci európskeho turné v novembri 2022.

(Reklamný článok)