Kvetinová inštalácia v centere pozýva na Victoriu Regiu

Tradičným neoficiálnym ukončením kúpeľnej sezóny v Piešťanoch je každoročne Národná súťaž vo viazaní a aranžovaní kvetov Victoria Regia. Tento rok bude mať kvôli epidemiologickým opatreniam trochu inú podobu, než na akú sú jej návštevníci zvyknutí. Program však ostáva bohatý.

V areáli botanickej záhrady SOŠ záhradníckej v Piešťanoch na Brezovej ulici bude od soboty 26. septembra do nedele 27. septembra prebiehať výstava súťažných prác Victoria Regia 2020, Majstrovstvá Slovenska vo floristike a Skills Slovakia. Organizátormi Victoria Regia sú SOŠ záhradnícka v Piešťanoch, Slovenská asociácia kvetinárov a floristov, Mesto Piešťany a Mestské kultúrne stredisko Piešťany s finančnou podporou oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany a Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Počas minulých ročníkov pripravovali žiaci záhradníckej školy alegorické vozy do Kvetinového korza, tento rok ich nahradia bohaté statické kvetinové výtvory, ktorých bude osem až desať. Jedna z týchto dekorácií nájde svoje miesto aj v centre mesta. V botanickej záhrade budú umiestnené floristické práce žiakov aj špičkových floristov.

Záujemcovia si môžu počas komentovanej prehliadky prezrieť zbierkové záhony, skleníky a pomologický sad. V areáli školy budú pripravené hry pre deti, aby sa aj najmenší návštevníci výstavy dobre zabavili.

Kvetinový víkend v Piešťanoch v sobotu popoludní podporia dva koncerty v Hudobnom pavilóne v mestskom parku. O 15:00 vystúpi Gatsby sound orchestra a hneď po ňom folklórny súbor Žito.

Zdroj: Tlačová správa OOCR Rezort Piešťany