Kursalon otvoria na konci apríla

Na rekonštrukciu priestorov, ktoré boli vyše roka zatvorené, vyzbierali podporovatelia tohto projektu 4 375 eur. Už čoskoro tam otvoria nový ŽiWell.

Crowdfundingová kampaň s názvom oŽIWme Kursalon bola úspešná. Cieľovú sumu sa podarilo dosiahnuť už za päť dní a celkový výnos prevyšuje jej dvojnásobok. Každého, kto prispel, budú nájomcovia časti Kursalonu čoskoro kontaktovať, aby mu odovzdali odmenu za prejavenú dôveru.

„Otvoríme v pondelok 29. apríla,“ prisľúbil Aurel Rusnák z komunitného centra ŽiWell, ktoré sa do historickej budovy Kúpeľnej dvorany v mestskom parku sťahuje.

Aktuálne prebieha podľa jeho slov inštalácia vzduchotechniky. Rekonštrukciu potrebovalo najmä zázemie, v zlom stave bola kanalizácia, vodoinštalácia aj niektoré rozvody. „Potom už len nejaké dorábky a začneme nosiť vybavenie.“

Oficiálna otváracia párty bude až v máji, prví návštevníci sa však môžu do vynoveného Kursalonu pozrieť už koncom apríla. Od pondelka 29. 4. by mal poskytovať všetky služby, vrátane kuchyne.

Jedným z poďakovaní za finančnú podporu v rámci crowdfundingovej kampane bola vstupenka na tajnú párty. „Jej termín je samozrejme zatiaľ tajnosťou, ale myslíme na všetkých, ktorí nám pomohli a budeme ich informovať hneď, ako budú jasné všetky termíny,“ uzavrel Aurel Rusnák.

Text a foto: Martin Palkovič