Kursalon oficiálne otvoria v piatok

ŽiWell a Kaviarnička občianskeho združenia Apolin pozývajú na slávnostné otvorenie priestorov Kúpeľnej dvorany. Uskutoční sa v piatok 31. mája o 14.00 h. Podujatie je spojené s vystúpením speváčky Dáši Libiakovej.

Do budovy z 19. storočia, v ktorej sídli aj Balneologické múzeum I. Wintera, sa presťahoval klub ŽiWell. Zrekonštruovať jeho nové priestory pomohli podporovatelia prvej piešťanskej crowdfundingovej kampane, v ktorej sa vyzbieralo vyše 3 600 eur.

Aj vďaka tomu bude ŽiWell do budovy Kursalonu lákať nie len na jedlo a nápoje, ale aj na kultúrne podujatia. Hneď v piatok 31. mája to je divadelná komédia Čecháčci a Čoboláci v podaní Filipa Tellera a Pavla Seriša.

Za oživením časti Kursalonu, v ktorej bol predtým jazzový klub, stojí Jarmila Staneková, známa vďaka svojim aktivitám v rámci komunitnej a informačnej platformy AkSen – aktívny senior. Práve aktívni seniori v uplynulých týždňoch upratovali vnútorné priestory aj okolie budovy, aby mohli otvoriť komunitné centrum. Jeho súčasťou je malá cukráreň, čitáreň aj sála určená na spoločenské podujatia.

„Komunitné centrum Apolin je určené pre všetky generácie, od maličkých detí po starších ľudí. Budeme tu robiť semináre, prednášky, konferencie, tanečné kurzy, hudobné podujatia aj výstavy. Veľa rodičov s deťmi chodí dopoludnia do parku a keď zaprší, nemajú kam ísť. Bude to miesto, kde sa môžu stretávať,“ povedala pre zpiešťan.sk Jarmila Staneková.

Podobne ako ŽiWell, aj občianske združenie Apolin, rozbehlo crowdfundingovú kampaň cez startlab.sk. Cieľová suma je 2 300 eur a aktuálne je vyzbieraných 27 %.

Text a foto: Martin Palkovič