Kúpalisko Eva je pripravené na otvorenie

Hygienici dnes odobrali vzorky vody, aby zistili jej kvalitu, taktiež skontrolovali všetky priestory, v ktorých by prevádzkovatelia z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany mohli v najbližších dňoch privítať prvých hostí. Termín začiatku 86. letnej sezóny napriek tomu zatiaľ nie je známy.

Podobne ako iné slovenské kúpaliská, aj Eva čaká na presnú špecifikáciu hygienických opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR. Aktuálne nie je totiž jasné, či sa bude maximálny počet návštevníkov odvíjať od plochy kúpaliska alebo podľa iných prepočtov.

„Verím, že to v najbližších dňoch upresnia a my budeme môcť v druhej polovici týždňa otvoriť,“ povedal dnes pre zpiešťan.sk prevádzkovateľ Kúpaliska Eva Ján Adamkovič z Klubu vodného póla Kúpele Piešťany s tým, že to bude závisieť aj od počasia. Najbližší víkend podľa predpovede príliš letný nebude.

Evu v predchádzajúcih rokoch otvárali väčšinou na prelome mája a júna. Vďaka termálnej vode trvá letná sezóna vždy až do konca septembra.

Kúpalisko patrí Slovenským liečebným kúpeľom Piešťany, vodnopólisti ho prevádzkujú s pomocou radnice, ktorá na tento účel posiela peniaze cez oblastnú organizáciu cestovného ruchu Rezort Piešťany.

„Momentálne máme v rozpočte Rezortu Piešťany na rok 2020 vyhradených pre Kúpalisko Eva 10-tisíc eur,“ uviedla pre zpiešťan.sk Tatiana Nevolná, riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu.

Na otázku, či táto dotácia môže byť ohrozená v súvislosti s koronakrízou, odpovedala: „Príspevok môže byť ohrozený v prípade, ak pandémia bude mať negatívny dopad na našich členov a budú nám nútení ponížiť plánovaný členský príspevok do Rezortu Piešťany. S Kúpaliskom Eva samozrejme o danej situácií komunikujeme.“