Krásy Považského Inovca môžete spoznať na bežkách

Ak máte radi pohyb v zimnej prírode, príďte na 3. ročník Svrbickej snežnej stopy. Toto turisticko-lyžiarske podujatie sa uskutoční v pohorí Považského Inovca v sobotu 19. januára. Bežkári štartujú o 10.00 h v Svrbiciach a peší turisti o 11.00 h na Havrane. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v inom termíne.

Bežeckému lyžovaniu ako rekreačnej aktivite sa môžu venovať naozaj všetci, od detí až po seniorov a to bez veľkých nákladov na výstroj a vysokých výdavkov na lyžiarske vleky. Pri bežkovaní si dôkladne precvičíte svaly celého tela a zaťažíte i cievny systém a vaše zdravie bude lepšie ako kedykoľvek predtým. Budete sa pritom pohybovať krásnou zasneženou prírodou z úžasnými výhľadmi, kam nemôžu autá a masový turisticky ruch.

Vyznačená trasa so štartom a cieľom pri vykrývači Orange (cca 300 m.n.m) s viacerými vyhliadkami, najmä na najvyššom bode trate Svrbickej plešiny je vhodná pre začiatočníkov, pravidelných účastníkov bežkárskych podujatí, rekreačných i výkonných bežcov.

Zo Svrbickej Plešiny (369 m.n.m) je za dobrého počasia nádherná panoramatická vyhliadka na nitriansky Zobor (587 m.n.m.) s telekomunikačnou vežou, na hrebene Tríbeča a Vtáčnika, na Topoľčiansku kotlinu a na majestátnu dominantu Marhát (748 m.n.m.) s rozhľadňou, pod ktorým sa vyníma kostolík sv. Juraja.

V prípade nepriaznivých snehových podmienok je náhradný termín 26.1.2019. Informáciu o prípadnom preložení podujatia vrátane snehových podmienok zverejnia organizátori 16.1.2019 na tejto adrese.

Zdroj: Svrbická snežná stopa 2019